Onze werkwijze

Een succesvolle procedure kent bij ons de volgende stappen:

  1. De intake, waarin u als opdrachtgever uw wensen kenbaar maakt en wij ons aan u presenteren. Dit leidt tot de opdracht formulering.
  2. Het opstellen van een profiel van functie en kandidaat op basis van gesprekken met betrokkenen in uw organisatie.
  3. De Search en benadering van kandidaten. Wij beschikken over een uitgebreide database. Na een selectie uit deze database en via ons netwerk, benaderen wij de kandidaten persoonlijk, doorgaans telefonisch.
  4. Selectiegesprekken met kandidaten. In een persoonlijk gesprek (meestal in ons kantoor) wordt ingegaan op de vacature en de verwachtingen van de kandidaat. Door middel van een criteriumgericht interview kijken we of de kandidaat en de vacature ‘matchen’. Vaak wordt een tweede gesprek gevoerd.
  5. Vervolgens wordt de kandidaat uitgenodigd te solliciteren naar de functie. Het is nadrukkelijk ons streven om de eerste vier stappen - van de intake tot het voorstellen van de kandidaat aan de opdrachtgever – binnen drie maanden te doorlopen. Tijdens de sollicitatieprocedure begeleiden wij de kandidaten op persoonlijke wijze. Ook spreken wij eventuele referenten en indien gewenst regelen we een assessment.
  6. De evaluatie. Ongeveer drie maanden na indiensttreding van de benoemde kandidaat evalueren wij graag met u de uitvoering van de opdracht en de eerste bevindingen over het functioneren van betrokkene.

In een gesprek met u gaan wij graag in detail in op deze verschillende stappen.


Meer informatie?

Wouter Albersen
026 442 44 40