Deze week schrijven Wouter van Ewijk en Jan Derksen een column voor D!scura.

Wouter van Ewijk vraagt zich in zijn column "Staat de patiŽnt wel centraal" af, wat ervoor nodig is om te zorgen dat een behandeling past bij de vraag van de patiŽnt.

De millennials overbevolken onze GGZ. Ze verlangen naar een diagnostisch etiket en schuwen zelfs de psychopathologie niet. Jan Derksen schrijft hierover in zijn column "Millennials missen een ontwikkeld backoffice".

Schroom niet om uw reactie achter te laten onder de columns.

Met vriendelijke groet,

ir. Wouter Albersen
Directeure-brief: 2472

Van Der Hoef & Partners - RŲellstraat 1 - 6814 JC Arnhem - T 026-442 44 40 


 

Staat de patiŽnt wel centraal?

Column door Wouter van Ewijk

Enige tijd geleden sprak ik een vrijgevestigd klinisch psychologe over haar ervaringen binnen de geestelijke gezondheidszorg. Zij vertelde over een depressieve patiŽnte die zij wilde verwijzen naar de crisisdienst van de regionale GGZ-instelling. Zij vertelde dat zij deze patiŽnte niet kon/mocht doorverwijzen, dat de huisarts dat moest doen, maar dat die op vakantie was en zijn waarnemer de patiŽnte eerst wilde zien voordat hij zou kunnen doorverwijzen, dat deze waarnemer deze patiŽnte niet wilde doorverwijzen, omdat hij het met de diagnose niet eens was, dat de psychologe de patiŽnte toen presenteerde aan een bevriende psychiater, die patiŽnte vervolgens terstond verwees naar de crisisdienst, die de patiŽnte tijdelijk in behandeling nam, en om het af te sluiten niet met de klinisch psychologe, de behandelaar overlegde maar met de bevriende psychiater, die de patiŽnte na ťťn gesprek had doorverwezen, en haar nauwelijks kende.

 
 
 
 

Millennials missen een ontwikkeld backoffice

Column door prof. dr. Jan Derksen

De Facebookgeneratie ofwel de millennials (geboren tussen 1980 en 2000) overbevolken onze GGZ. In tien jaar tijd nam bij deze generatie het slikken van antidepressiva met 40% toe. 72.000 zitten er vanwege arbeidsongeschiktheid thuis; in grote meerderheid gaat het om psychische thema’s. In de GGZ trakteren wij ze op een etikettenepidemie: dyslexie, ADHD, ADD, hoogbegaafdheid, PTSS, autisme, Asperger, NLD, dyscalculie, borderline.

 
 
 
 
 

Recente vacatures

 

Psychiater PAAZ - uren in overleg
Friesland


 

GZ-psycholoog Kind & Jeugd - 16-36 uur
Dordrecht

 

Teamleider Zorg - Verpleegkundig Specialist
Almelo

 

Specialist Ouderengeneeskunde - 24-36 uur
Overijssel

 
 
 
 
 

Wilt u deze e-mail niet meer ontvangen klik dan op uitschrijven.