Ge´nspireerd op de discussie naar aanleiding van het interview met Marijke van Putten, schreef Jaap van der Stel de column "Duizend bloemen, een paar teveel".

Leest u voorafgaand aan de column het interview met Marijke van Putten, lid raad van bestuur bij GGZ Noord-Holland, met daaronder de genoemde discussie.

Wilt u ook mee discussiŰren, dan nodigen wij u van harte uit om uw reactie achter te laten onder de column of het interview.

Met vriendelijke groet,

ir. Wouter Albersen
Directeur

e-brief: 2457
Van Der Hoef & Partners - R÷ellstraat 1A - 6814 JC Arnhem - T 026-442 44 40 


 

Duizend bloemen, een paar teveel

Column door Jaap van der Stel

Hoogleraar Jim van Os sprak recent in NRC Handelsblad zijn zorg uit over de achteruitgang van de psychiatrie in Nederland. Het toenemend aantal gevallen van euthanasie bij mensen met ernstige psychische aandoeningen is daar volgens hem een symptoom van. De verwaarlozing kost mensenlevens. Hij bepleit een focus op persoonlijk herstel. Marian Draaisma van zorginstelling Pluryn klaagde in dezelfde week in het AD over een verschuiving van werkzaamheden van de jeugdpsychiatrie naar de jeugdzorg. Dit verklaart volgens haar waarom het aantal su´cides bij de betrokken jongeren nog nooit zo hoog is geweest. Ook hier gaat het om vragen over leven en dood. De oplossing ligt hier in de handen van gemeenten. En GGZ-instelling Emergis in Zeeland dreigde eind augustus met een behandelstop voor de rest van dit jaar. De zorgverzekeraar heeft te weinig zorg ingekocht.

 
 
 
 

FACT-werk en specialistische zorg in ÚÚn team

Interview met Marijke van Putten

‘Binnen GGZ Noord-Holland-Noord hebben we drie programma’s geschreven die de komende drie jaar hun beslag moeten krijgen’, vertelt Marijke van Putten, lid van de raad van bestuur. ‘Voorheen werkten we via twee sporen: de FACT-teams en diagnostisch gerichte specialistische teams. Deze voegen we samen tot ge´ntegreerde teams die wijk- en herstelgericht zijn. Teams met ervaringsdeskundigen en IPS-medewerkers die mensen begeleiden naar werk, maar ook met specialistische behandelkennis.’

 
 
 
 
 

Recente vacatures

 

Psychiater PAAZ - uren in overleg
Friesland


 

GZ-psycholoog Kind & Jeugd - 16-36 uur
Dordrecht

 

Teamleider Zorg - Verpleegkundig Specialist
Almelo

 

Specialist Ouderengeneeskunde - 24-36 uur
Overijssel

 
 
 
 
 

Wilt u deze e-mail niet meer ontvangen klik dan op uitschrijven.