Het is bazenbashingtime. Wouter van Ewijk schrijft hierover in zijn column "Het is ontegenzeggelijk de schuld van de manager; of niet soms?"

Lees de interessante column van prof. dr. Jan Derksen "Sigmund Freud en de DSM-5.

Wij wensen u fijne leesmomenten.

Met vriendelijke groet,

ir. Wouter Albersen
Directeur

e-brief: 2445

Van Der Hoef & Partners - Cronjéstraat 10 - 6814 AH Arnhem - T 026-442 44 40 

 

Het is ontegenzeggelijk de schuld van de manager; of niet soms?

Column door Wouter van Ewijk

In haar column in Medisch Contact van juni 2017 probeert Esther van Fenema aan een peuter uit te leggen wat een manager doet: ‘Een manager is een meneer of een mevrouw die dingen regelt en heel veel moet vergaderen met andere mensen om die dingen te kunnen regelen’ waarop de kleuter stampvoetend roept: ‘Ja maar wat kan hij dan?’. Ik vroeg me af hoe zij aan diezelfde peuter zou uitleggen wat een psychiater doet? Ik neem aan dat zij het zo zou weten uit te leggen dat die peuter ervan overtuigd is, dat een psychiater heel wat kan ook al zegt men - dat zijn vooral chirurgen - dat een psychiater niets weet en niets kan.

 
 
 
 

Sigmund Freud en de DSM-5

Column door prof. dr. Jan Derksen

Op Discura is de DSM, onder meer door mijzelf, al vaak als een varkentje gewassen. Dat hoeft niet meer en naar verluidt loopt deze in Nederland toch op haar laatste benen. Al die miljoenen die voor het gebruik in de DBC’s betaald moeten worden aan de yankees is ook te gek voor woorden. Maar linksom of rechtsom weerspiegelt de DSM-5 wel het denken en werken van grote groepen psychiaters en psychologen in de VS en daarbuiten. De ontwikkeling in de DSM reflecteert het empirisch onderzoek in de psychopathologie en daar ligt een interessante vergelijking met niemand minder dan Sigmund Freud.

 
 
 
 
 

Recente vacatures

 

Psychiaters - uren in overleg
Regio Utrecht


 

GZ-psychologen systeemgericht - uren in overleg
Amsterdam

 

Manager Finance - 32-36 uur
Leeuwarden

 

Psychiater kliniek - min. 16 uur
Overijssel

 
 
 
 
 

Wilt u deze e-mail niet meer ontvangen klik dan op uitschrijven.