Bertho Nieboer schrijft in zijn column dat huisartsen tegenwoordig niet meer uitkomen met afspraken van 10 minuten door o.a. de opkomst van dr. Google en de toenemende mondigheid van de patiŽnt die waar wil voor zijn premiegeld. De huisartsen trekken aan de noodbel! 

"Laat de teams niet aan hun lot over" zegt Ingrid Kroon, Eerste Geneeskundige, in het prettige gesprek dat wij onlangs met haar hadden.

Leest u ook nog eens het interview met Jos Schoenmaeckers 'Triage dood in de pot voor huisartsenpraktijk' over de gevolgen van de documentatieplicht van huisartsen.

Met vriendelijke groet,

ir. Wouter Albersen

Directeur

e-brief: 2430

Van Der Hoef & Partners - Cronjťstraat 10 - 6814 AH Arnhem - T 026-442 44 40  

 

Het 10-minutengesprek

Column door Bertho Nieboer

Recent mochten mijn vrouw en ik weer eens op audiŽntie komen bij de basisschooldocente van ons zoontje. In de onderwerpregel van het emailbericht werd meteen aan verwachtingsmanagement gedaan: “10-minutengesprek.” Omdat de juf ruim een kwartier uitliep, was er in de hal een mini-wachtkamertje ontstaan waarin gemopperd werd door ťťn van de ouderparen. “Ik begrijp het niet, mensen weten toch dat ze maar 10 minuten hebben? Hoe kan ze dan nu al uitlopen, er waren maar 5 ouders vůůr ons.” Om een en ander in perspectief te zetten probeerde ik nog in te brengen dat ik al tevreden ben als mijn spreekuur aan het einde van de dag niet langer dan half uur uitloopt, maar ik vond geen gewillig oor. Eenmaal binnen liepen we in precies 10 minuten de goede en verbeterpunten van onze kleuter door, waarna het rinkelen van de eierwekker een einde maakte aan het gesprek.

 
 
 
 

Als je een oudere ontmoet, ontmoet je een boek, een verhaal

Interview met Ingrid Kroon

Specialist Ouderengeneeskunde Ingrid Kroon werkt als Eerste Geneeskundige bij Florence, een grote fusieorganisatie met veel thuiszorg en zeventien locaties voor intensieve zorg. Als professional dacht ze mee over het masterplan Waardigheid en Trots van staatssecretaris Van Rijn om de ouderenzorg te verbeteren. ‘In onze sector is en masse gefuseerd om overhead te drukken. Dat geld is nauwelijks naar de patiŽnt gegaan. We hebben op grote schaal de verpleging en verzorging verwaarloosd, waardoor zij hun werk niet meer goed kunnen doen.

 
 
 
 

Triage dood in de pot voor huisartsen- praktijk

Interview met Jos Schoenmaeckers

De relatie met de mens is voor Schoenmaeckers altijd het uitgangspunt geweest. ‘Opkomen voor mijn patiŽnten, een band opbouwen, ik denk dat dit wel een van mijn kernkwaliteiten is. Ook buiten kantooruren ging de zorg soms gewoon door, wat niet altijd leuk was voor mijn gezin. Een vakantie was soms korter dan gepland vanwege een bevalling en ernstig zieke patiŽnten kregen mijn telefoonnummer. De wetenschap dat in geval van nood de eigen dokter aan het bed staat of bereikbaar is, geeft patiŽnten en hun familie rust.’

 
 
 
 
 

Recente vacatures

 

Psychiater PAAZ - uren in overleg
Friesland


 

GZ-psycholoog Kind & Jeugd - 16-36 uur
Dordrecht

 

Teamleider Zorg - Verpleegkundig Specialist
Almelo

 

Specialist Ouderengeneeskunde - 24-36 uur
Overijssel

 
 
 
 
 

Wilt u deze e-mail niet meer ontvangen klik dan op uitschrijven.