Ingrid Kroon is Eerste Geneeskundige bij Florence. In een boeiend gesprek vertelt zij over haar passie, de ouderenzorg. "Als je een oudere ontmoet, ontmoet je een boek, een verhaal".

Prof. Dr. Jan Derksen schrijft in zijn column "een nieuw kabinet, een nieuwe GGZ" over zijn toekomstvisie op een nieuwe inrichting van de GGZ.

Wij nodigen u uit om na het lezen van de column van Jan Derksen mee te denken over het dilemma: "In de toekomstige GGZ staan alle professionals op de loonlijst van de gemeente en de DSM is afgeschaft”.

Met vriendelijke groet,

ir. Wouter Albersen

Directeure-brief: 2428

Van Der Hoef & Partners - Cronjťstraat 10 - 6814 AH Arnhem - T 026-442 44 40  

 

Als je een oudere ontmoet, ontmoet je een boek, een verhaal

Interview met Ingrid Kroon

Specialist Ouderengeneeskunde Ingrid Kroon werkt als Eerste Geneeskundige bij Florence, een grote fusieorganisatie met veel thuiszorg en zeventien locaties voor intensieve zorg. Als professional dacht ze mee over het masterplan Waardigheid en Trots van staatssecretaris Van Rijn om de ouderenzorg te verbeteren. ‘In onze sector is en masse gefuseerd om overhead te drukken. Dat geld is nauwelijks naar de patiŽnt gegaan. We hebben op grote schaal de verpleging en verzorging verwaarloosd, waardoor zij hun werk niet meer goed kunnen doen.

 
 
 
 

Een nieuw kabinet, een nieuwe GGZ?

Column door Prof. Dr. Jan Derksen

Er is een nieuw kabinet in de maak, dus de tijd bij uitstek om suggesties te doen voor een nieuwe inrichting van de GGZ. Zorgverzekeraars zijn hierin zeker geÔnteresseerd aangezien ze verlies aan het lijden zijn. In het bekende jargon: kwaliteitsverbetering kan worden gecombineerd met een efficiŽntieslag.

 
 
 
 

In de toekomstige GGZ staat iedereen op de loonlijst van de gemeente en de DSM is afgeschaft

Dilemma

Een dilemma. Wat vindt u? We nodigen u van harte uit uw kennis en mening te delen. Zorg voor verdieping.

 
 
 
 
 

Recente vacatures

 

Basisarts Ouderen - 24-36 uur
Overijssel


 

Specialist Ouderengeneeskunde - 24-36 uur
Overijssel

 

Bedrijfsjurist Zorginstelling
Hardenberg

 

Manager Bedrijfsvoering
Gelderland

 
 
 
 
 

Wilt u deze e-mail niet meer ontvangen klik dan op uitschrijven.