Ruth Maas is bestuurder bij Zorgcentra de Betuwe. In een inspirerend gesprek vertelt zij over het omarmen van het Rijnlands denken; 'Geef de zorg terug aan onze vakmensen'. 

Ook binnen de ouderenzorg spraken wij eerder met Alfred Roobol, bestuurder bij Argos Zorggroep; 'Ouderenzorg veel dynamischer dan ik dacht'. 

Heeft u de boeiende column van Ivan Wolffers 'Stemadvies' al gelezen?

Wij wensen u aangename leesminuten en zien graag uw reactie tegemoet! 

Met vriendelijke groet,

ir. Wouter Albersen
Directeur

e-brief: 2412

Van Der Hoef & Partners - Cronjéstraat 10 - 6814 AH Arnhem - T 026-442 44 40  

 

Geef de zorg terug aan onze vakmensen

Interview met Ruth Maas

Ruth Maas vormt in haar eentje de raad van bestuur van Zorgcentra de Betuwe. Op 800 medewerkers en 600 vrijwilligers staan drie leidinggevenden, van wie zij er één is. Meer dan vroeger durft ze nu te besturen vanuit haar idealen. Het leverde het ‘Rijnlands denken’ op. Teams regelen hun zaken zelf, van de zorg tot financiën en personeelsinzet. Ze is wars van ‘incident-gedreven regelgeving’ en verfoeit marktwerking in de zorg. ‘Geef de zorg terug aan de vakmensen. Dat moet, anders maken we de zorg dood, echt waar.’

 
 
 
 

Ouderenzorg veel dynamischer dan ik dacht

Interview met Alfred Roobol

Alfred Roobol (62) kent de zorgsector. Hij werkte als huisarts en als directeur bij de Orde van Medisch Specialisten, een zorgverzekeraar, jeugdzorg en ziekenhuis. Per 1 januari 2016 verhuisde hij van het Vlietland Ziekenhuis naar de ouderenzorg van Argos Zorggroep. Argos kende hij alleen van de Argosmobiel, riksja-achtige seniorenkarretjes die regelmatig te vinden waren op het parkeerterrein van het ziekenhuis. Beelden die hij had bij de ouderenzorg, bleken gedateerd. ‘Ouderenzorg is veel dynamischer dan ik dacht.’

 
 
 
 

Stemadvies

Column door Ivan Wolffers

Het zijn verwarrende tijden, waarin niemand meer schijnt te weten wat waar is en wat niet, wat hij of zij moet vinden van wat de media ons voorschotelen en al helemaal niet meer kunnen beslissen op wie en wat we moeten stemmen. Zie toch de acteurs hun best doen om onze aandacht te krijgen: de schreeuwlelijken, de jongens die altijd lachen alsof er niets aan de hand is, de jonge goden met hun nieuwe beloften, de onruststokers, de volksliedminnaars, de mannenbroeders die geen stap willen wijken.

 
 
 
 
 

Recente vacatures

 

Psychiaters - uren in overleg
Regio Utrecht


 

GZ-psychologen systeemgericht - uren in overleg
Amsterdam

 

Manager Finance - 32-36 uur
Leeuwarden

 

Psychiater kliniek - min. 16 uur
Overijssel

 
 
 
 
 

Wilt u deze e-mail niet meer ontvangen klik dan op uitschrijven.