Ivan Wolffers spreekt in zijn nieuwste column 'Stemadvies' zijn diepe zorg uit over de keuzes die wij maken. Hij kiest voor gezondheid. 

Vorige week schreven Nanne Dodde en Paul de Beurs over; 'De kunst van samenwerken bij complexe problemen'. En heeft u de column van Malou van Hintum al gelezen? 'Zorg móét je juist politiseren'. 

Veel leesplezier en wij ontvangen graag uw reactie! 

Met vriendelijke groet,

ir. Wouter Albersen
Directeur

e-brief: 2408

Van Der Hoef & Partners - Cronjéstraat 10 - 6814 AH Arnhem - T 026-442 44 40 

 

Stemadvies

Column door Ivan Wolffers

Het zijn verwarrende tijden, waarin niemand meer schijnt te weten wat waar is en wat niet, wat hij of zij moet vinden van wat de media ons voorschotelen en al helemaal niet meer kunnen beslissen op wie en wat we moeten stemmen. Zie toch de acteurs hun best doen om onze aandacht te krijgen: de schreeuwlelijken, de jongens die altijd lachen alsof er niets aan de hand is, de jonge goden met hun nieuwe beloften, de onruststokers, de volksliedminnaars, de mannenbroeders die geen stap willen wijken. Het zijn allemaal jongens, behalve Marianne die van dieren houdt. Ik weet het echt niet, ben zwevend en weet dat resultaten behaald in het verleden geen garantie voor de toekomst bieden.

 
 
 
 

De kunst van samenwerken bij complexe problemen

Blog door Nanne Dodde en Paul de Beurs

Bij complexe problemen is het de kunst om de samenwerking op basis van drie principes vorm te geven: relatie, richting en ruimte. In onze vorige blogartikelen zijn we ingegaan op de rol van zelfsturende teams in de complexe omgeving van de zorg. In dit blogartikel willen we verder ingaan op de kunst van samenwerken bij de complexe problemen die zich voordoen. Bij een complex probleem in de werkomgeving hebben we te maken met een ondoorgrondelijke samenhang en dynamiek tussen diverse op elkaar inwerkende actoren en factoren. Bij de aanpak zijn er in eerste instantie geen duidelijk oplossingen voor het probleem; deze dienen ook gaandeweg gevonden te worden.

 
 
 
 

Zorg móét je juist politiseren

Column door Malou van Hintum

Nog een paar weken tot aan de verkiezingen, en ineens zie je ze overal opduiken: politici. Politici die gehaast geld beloven en het alleenrecht op goede bedoelingen opeisen in de veronderstelling dat wij daar met z’n allen met open ogen intuinen. Ik dacht het niet. Dat alle politici van links tot rechts zich nu luidruchtig druk maken over de verpleeghuiszorg, zegt vooral wat over het opportunisme en de hypocrisie van de meesten.

 
 
 
 
 

Recente vacatures

 

Basisarts Ouderen - 24-36 uur
Overijssel


 

Specialist Ouderengeneeskunde - 24-36 uur
Overijssel

 

Bedrijfsjurist Zorginstelling
Hardenberg

 

Manager Bedrijfsvoering
Gelderland

 
 
 
 
 

Wilt u deze e-mail niet meer ontvangen klik dan op uitschrijven.