Ruud Roemer schrijft verder over leiderschap in de zorg in zijn nieuwste column; Leiderschap, cultuur en patiŽntveiligheid. 

Vorige week plaatsen wij de eerste column van dr. Mecheline van der Linden; Dokters, versterk je sleutelrol bij de ziekte kanker! Ook kunt u de blog van Jeroen van Ewijk nog lezen “Elk moment is de goeroe”. 

Wij wensen u weer aangename leesminuten toe en zien uw reactie graag tegemoet! 

Met vriendelijke groet,

ir. Wouter Albersen
Directeur

e-brief: 2403

Van Der Hoef & Partners - Cronjťstraat 10 - 6814 AH Arnhem - T 026-442 44 40 

 

Leiderschap, cultuur en patiŽntveiligheid

Column door Ruud Roemer

Het zal je maar gebeuren. Denk je als patiŽnt in goede handen te zijn bij de medisch specialisten van een vakgroep in een academisch ziekenhuis, blijkt er een gerede kans te zijn dat er enorme missers worden gemaakt met wellicht fatale afloop. Is dat onzin of een reŽle mogelijkheid? En als het mogelijk is, hoe kunnen leiders het dan zo ver laten komen?

 
 
 
 

Dokters, versterk je sleutelrol bij de ziekte kanker!

Column door dr. Mecheline van der Linden

Op dit moment wordt ťťn op de drie mensen gedurende het leven getroffen door de ziekte kanker. In 2017 leven 700.000 mensen in Nederland met kanker. Het goede nieuws is dat de medische behandelingen verbeteren, dat meer mensen genezen en dat mensen met ongeneeslijke kanker soms nog een aantal jaren (of langer) kunnen leven. De overleving van de ziekte kanker stijgt met bijna ťťn procent per jaar.

 
 
 
 

Elk moment is de Goeroe

Blog door Jeroen van Ewijk

Veel mensen zijn bezig zichzelf te ontwikkelen door opleidingen te volgen of zich te laten coachen. Vaak is het goed dat een extern iemand je een spiegel voorhoudt en je helpt dingen te zien, die je tot nu toe niet zag. Ook komt het voor dat mensen de signalen om aan zichzelf te werken negeren. Zo kan het dat iemand, die te weinig leert van overspannen zijn, nog een keer overspannen wordt. Ook gebeurt het dat mensen in een tweede relatie op de zelfde problemen stuiten als in de eerste (bijvoorbeeld weer een slaande alcoholistische partner, weer een echte binnenvetter of weer verliefd worden op een getrouwde man). Ook zijn er mensen die steeds weer een leidinggevende treffen die wel erg dominant is.

 
 
 
 
 

Recente vacatures

 

Psychiaters - uren in overleg
Regio Utrecht


 

GZ-psychologen systeemgericht - uren in overleg
Amsterdam

 

Manager Finance - 32-36 uur
Leeuwarden

 

Psychiater kliniek - min. 16 uur
Overijssel

 
 
 
 
 

Wilt u deze e-mail niet meer ontvangen klik dan op uitschrijven.