Deze week de eerste column van Dr. Mecheline van der Linden, klinisch psycholoog en opleider VU medisch centrum. Zij vindt dat artsen zich ook meer moeten richten op de psychosociale behandeling van de patiënt; "Dokters, versterk je sleutelrol bij de ziekte kanker!"

Heeft u de column van Ruud Roemer al gelezen? “Het touwtje uit de brievenbus van de zorg” gaat over het aloude thema; vertrouwen versus wantrouwen. 

Ook kunt u de blog van Jeroen van Ewijk nog lezen “Elk moment is de goeroe”. 

Plezierige leesminuten en wij hopen op uw reactie!

Met vriendelijke groet,

ir. Wouter Albersen
Directeur

e-brief: 2402

Van Der Hoef & Partners - Cronjéstraat 10 - 6814 AH Arnhem - T 026-442 44 40 

 

Dokters, versterk je sleutelrol bij de ziekte kanker!

Column door dr. Mecheline van der Linden

Op dit moment wordt één op de drie mensen gedurende het leven getroffen door de ziekte kanker. In 2017 leven 700.000 mensen in Nederland met kanker. Het goede nieuws is dat de medische behandelingen verbeteren, dat meer mensen genezen en dat mensen met ongeneeslijke kanker soms nog een aantal jaren (of langer) kunnen leven. De overleving van de ziekte kanker stijgt met bijna één procent per jaar.

 
 
 
 

Het touwtje uit de brievenbus van de zorg

Column door Ruud Roemer

Met een bewogen speech in De Wereld Draait Door raakte oud-politicus Jan Terlouw eind november 2016 bij velen een snaar door te pleiten voor het herstel van vertrouwen tussen mensen. De metafoor van het touwtje uit de brievenbus kreeg veel bijval. Tegelijk riep hij politici op zich als leiders namens de bevolking dienstbaar op te stellen en onkreukbaar te handelen. Met de Tweede Kamerverkiezing in zicht was alleen al daarom de oproep aan politieke partijen medio januari van een groep prominenten om nu eens eerlijkheid te betrachten over de echte problemen in de zorg intrigerend.

 
 
 
 

Elk moment is de Goeroe

Blog door Jeroen van Ewijk

Veel mensen zijn bezig zichzelf te ontwikkelen door opleidingen te volgen of zich te laten coachen. Vaak is het goed dat een extern iemand je een spiegel voorhoudt en je helpt dingen te zien, die je tot nu toe niet zag. Ook komt het voor dat mensen de signalen om aan zichzelf te werken negeren. Zo kan het dat iemand, die te weinig leert van overspannen zijn, nog een keer overspannen wordt. Ook gebeurt het dat mensen in een tweede relatie op de zelfde problemen stuiten als in de eerste (bijvoorbeeld weer een slaande alcoholistische partner, weer een echte binnenvetter of weer verliefd worden op een getrouwde man). Ook zijn er mensen die steeds weer een leidinggevende treffen die wel erg dominant is.

 
 
 
 
 

Recente vacatures

 

Basisarts Ouderen - 24-36 uur
Overijssel


 

Psychiater HIC & HC - 16-24 uur
Regio Amsterdam

 

Klinisch psycholoog ziekenhuispsychiatrie - vast/interim
Noord-Brabant

 

Specialist Ouderengeneeskunde/Eerste Geneeskundige - 32-36 uur
Noord-Holland

 
 
 
 
 

Wilt u deze e-mail niet meer ontvangen klik dan op uitschrijven.