Artsen én overheid hebben een grote verantwoordelijkheid in onze volksgezondheid. In haar column ‘Dokter, klim die ladder op!' doet Malou van Hintum een oproep voor het nemen van die verantwoordelijkheid.

Lees deze week ook het interview met Jaap van de Heuvel en de laatste column van Wouter van Ewijk.

Wij hopen op uw reactie!

Met vriendelijke groet,

ir. Wouter Albersen
Directeur

e-brief: 2377

Van Der Hoef & Partners - Cronjéstraat 10 - 6814 AH Arnhem - T 026-442 44 40

 

Dokter, klim die ladder op!

Column door Malou van Hintum

Is gezondheid te koop? Jazeker wel. En ongezondheid ook. Kijk maar eens bij al die winkelstraten, benzinepompen en stationskiosken waar de blikjes bier (lekker koud) en de gevulde bladerdeegpakketjes (lekker warm) liggen te wachten op een gretige koper. Jazeker, je kunt als je goed zoekt ook een banaan of voorgesneden appeltje krijgen, maar dan ben je al heel wat friettenten en gevulde koeken voorbij.

 
 
 
 

Vermoord door het systeem

Column door Wouter van Ewijk

In de film ‘I, Daniel Blake’ van Ken Loach (komt op 24 november in de bioscoop) worstelt de 59-jarige timmerman Daniel Blake met de bureaucratie in Engeland. Hij heeft 40 jaar gewerkt als timmerman, maar mag van zijn cardioloog niet werken na een ernstig hartinfarct. Hij probeert voor het eerst in zijn leven gebruik te maken van een ziektewetuitkering van de staat, maar behaalt niet het vereiste aantal punten om daarvoor in aanmerking te komen en is aangewezen op een werkeloosheidsuitkering, die hij echter ook niet krijgt omdat hij niet voldoet aan de eis te kunnen bewijzen dat hij 36 uur in de week heeft gesolliciteerd naar werk dat hij van de cardioloog niet mag verrichten.

 
 
 
 

Ik ben geen gemiddelde bestuurder

Interview met Jaap van den Heuvel

Het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft heeft onder leiding van Jaap van den Heuvel een ‘briljante Lean-organisatie’ neergezet. Ook is het ziekenhuis net verhuisd naar een gloednieuw gebouw. Dan belt een oude liefde: het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Ook hier heeft Lean nu zijn intrede gedaan. ‘We bouwen een waanzinnige bureaucratie op, met kaderbrieven die geen enkel doel dienen en begrotingen waar je niks aan hebt. De kernvraag is: hebben onze inspanningen toegevoegde waarde voor de patiënt.’

 
 
 
 
 

Recente vacatures

 

Psychiater PAAZ - uren in overleg
Friesland


 

GZ-psycholoog Kind & Jeugd - 16-36 uur
Dordrecht

 

Teamleider Zorg - Verpleegkundig Specialist
Almelo

 

Specialist Ouderengeneeskunde - 24-36 uur
Overijssel

 
 
 
 
 

Wilt u deze e-mail niet meer ontvangen klik dan op uitschrijven.