Malou van Hintum schrijft in haar nieuwe column over ware patiŽntvriendelijkheid; 
‘De medisch specialist komt naar je toe (hopelijk)’.

Recent publiceerde ZonMw het rapport ‘Investeren in GGz-onderzoek loont’. Wij brengen het heel graag onder uw aandacht.

Graag ontvangen wij uw reacties.

Met vriendelijke groet,

ir. Wouter Albersen
DirecteurE-brief: 2347

Van Der Hoef & Partners - Cronjťstraat 10 - 6814 AH Arnhem - T 026-442 44 40

 

De medisch specialist komt naar u toe! (hopelijk)

Column door Malou van Hintum

In Medisch Contact van 30 juni jongstleden staat een groot verhaal waarin twee directieleden van het Udense ziekenhuis Bernhove uitleggen hoe zij de zorg dichter bij de patiŽnten brengen. Hoera! dacht ik, toen ik het las. Wat fijn dat ook ziekenhuisbestuurders begrijpen dat een ziekenhuis zich zou moeten beperken tot de diensten waarmee het zich onderscheidt van andere zorgverleners: acute zorg, operaties, en behandelingen waaraan apparatuur te pas komt die onmogelijk verplaatst kan worden. Nu is het zaak de volgende stap richting patiŽnt te zetten, en wel letterlijk: ontvang niet meer vanachter een bureau, maar ga zelf naar uw patiŽnten toe.

 
 
 
 

Investeren in GGz-onderzoek loont

Artikel door ZonMw

Wat levert toepassing van onderzoeksresultaten in de geestelijke gezondheidszorg op? Bij 5 studies is dit onderzocht. De geschatte baten tellen op tot ruim € 2,4 miljard. ZonMw investeerde in de periode 2010-2015 € 39 miljoen in 158 GGz-studies. Dat maakt nieuwsgierig of deze investering, naast verbeteringen in de patiŽntenzorg, ook in economisch opzicht rendeert. Daarom heeft het Centrum voor Economische Evaluatie van het Trimbos-instituut in opdracht van ZonMw de economische effecten (kosten en baten) van interventies in de GGz in kaart gebracht.

 
 
 
 

Nieuwe website Van Der Hoef & Partners

Search en selectie van medisch specialisten, hoger management posities, directie en bestuur. De zorg is sinds 1985 onze wereld. Wij zijn inhoudelijk betrokken en kennen de complexiteit en uitdagingen van de sector. Onze signatuur; Persoonlijke aandacht, zorgvuldig en professioneel. Onze site is vernieuwd en wij komen graag met u in gesprek.

 
 
 
 
 

Recente vacatures

 

Basisarts Ouderen - 24-36 uur
Overijssel


 

Specialist Ouderengeneeskunde - 24-36 uur
Overijssel

 

Bedrijfsjurist Zorginstelling
Hardenberg

 

Manager Bedrijfsvoering
Gelderland

 
 
 
 
 

Wilt u deze e-mail niet meer ontvangen klik dan op uitschrijven.