Welkom op onze vernieuwde wekelijkse e-brief. U ziet in één bericht onze laatste D!SCURA bijdragen, VDH Executive interviews en/of Curegie onderwerpen.
Er is nu nog maar één klik nodig om uw favoriete onderwerp te lezen.

Deze week;

  • Met oog voor de harde realiteit doet Aliëtte Jonkers in "Kapotte langspeelplaat" een oproep om meer te investeren in deskundigheidsbevordering in de steeds complexere verpleeghuiszorg.

  • Ook publiceren wij de ingezonden brief "Trappen op het hart van zorgend Nederland; het verborgen leed achter de 'verpleeghuislijst' " van drs. Sarah Blom en dr. David Blom.
Wij zijn benieuwd wat u van de nieuwe stijl e-brief vindt en hopen op uw reactie.

Met vriendelijke groet,

ir. Wouter Albersen
Directeur


Betreft e-brief; 2335


 

Kapotte langspeelplaat

Aliëtte Jonkers

De discussie over verpleeghuiszorg begint op een kapotte langspeelplaat te lijken en hij klinkt zo: de IGZ publiceert een rapport over de ouderenzorg – de media komen met tranentrekkende verhalen over in urine gemarineerde enkels – rood aangelopen politici stellen Kamervragen – de staatssecretaris uit spierballentaal over het wegsturen van ‘falende bestuurders in de zorg’ - repeat.

 
 
 
 

BLOG: Trappen op het hart van zorgend Nederland; het verborgen leed achter de 'de verpleeghuislijst'

drs. Sarah Blom & dr. David Blom

Heeft u het ook gezien, het media optreden van huisarts Nico van Hasselt op RTL Late Night, 4 juli jl? Een huisarts die stelt dat mantelzorgers hun naasten in het verpleeghuis ‘dumpen’ (blij dat ze er vanaf zijn) en de verzorgenden wegzet als een stel koffiedrinkende mensen, die hun cliënten (onnodig lang) in de urine laten rondlopen. De uitspraken van huisarts van Hasselt staan niet op zichzelf. Het zijn veelgehoorde uitspraken die met de publicatie van de lijst slechts functionerende verpleeghuizen weer volledig oplaaien.

 
 
 
 

Samen sterk zonder stigma

Een team van Vincent van Gogh voor ggz loopt in september weer de Socialrun. Een estafetteloop met als doel openheid te stimuleren rondom psychische aandoeningen en vooroordelen over mensen met een psychische aandoening te verminderen. Van Der Hoef & Partners steunt dit initiatief van harte. Kunnen zij ook op uw bijdrage rekenen?

 
 
 
 
 

Recente vacatures

 

Basisarts Ouderen - 24-36 uur
Overijssel


 

Psychiater HIC & HC - 16-24 uur
Regio Amsterdam

 

Klinisch psycholoog ziekenhuispsychiatrie - vast/interim
Noord-Brabant

 

Specialist Ouderengeneeskunde/Eerste Geneeskundige - 32-36 uur
Noord-Holland

 
 
 
 
 

Wilt u deze e-mail niet meer ontvangen klik dan op uitschrijven.